Linda Roetgerink -

Linda Roetgerink

Linda Roetgerink

‘Hoe kunnen we mensen helpen om zich staande te houden’

Linda Roetgerink, nieuw gezicht bij ProHengelo.
Linda Roetgerink heeft altijd al belangstelling gehad voor politiek, zowel landelijk als lokaal. Maar ze had nooit plannen om zelf ook actief te worden. Totdat ze een oproep zag van Frank Peters: ze kennen elkaar. “Dat leek me wel interessant, om mee te denken met de ontwikkelingen in Hengelo.”

De Hengelose, werkzaam bij het UWV, heeft inmiddels verschillende fractievergaderingen van ProHengelo bijgewoond. En dat bevalt haar goed, langzamerhand leert ze ook de weg kennen in de dossiers. “Het is vooral inlezen en luisteren”, zegt Linda.

Ze heeft vooral interesse in sociale aandachtsgebieden die een binding hebben met haar werkzaamheden: “Hoe kunnen we mensen helpen om zich staande te houden, hoe kunnen we ze blijvend mee laten doen in de maatschappij?” Mocht ze raadslid worden, dan zal ze zich daar graag mee bezig houden.

En met het onderwijs, daar voelt Linda Roetgerink, moeder van drie kinderen, zich ook zeer bij betrokken. Ze vindt het belangrijk dat de gemeente zich blijft ontwikkelen, ook met het ook op de toekomst – en dus de jeugd. “Want Hengelo is een fijne woonstad. En dat moet vooral zo blijven!”
Home

Scroll naar top