Frank Peters -

Frank Peters

Frank Peters

‘We willen ons werk komende periode voortzetten’

Frank Peters heeft er zin in: we bulken van de ervaring!

In de afgelopen vier jaar hield fractievoorzitter en lijsttrekker Frank Peters zich in de gemeenteraad vooral bezig met fysieke onderwerpen. Want daar ligt zijn voorkeur: de binnenstad, verkeer en industrie zijn onderdeel van zijn portefeuille. Ook is hij lid van het Presidium en de rekenkamer. Het bevalt hem. “En nu gaan we verder in de lijn van het vorige verkiezingsprogramma. In deze periode is daarvoor een goede basis gelegd.”

Even voorstellen: Frank is een echte Hengeloër, hij is hier geboren en getogen. “Een heerlijke stad om te wonen met gemoedelijke, fijne wijken, goede uitvalswegen en een centrum dat steeds mooier wordt.” Na jaren te hebben gewerkt in de detailhandel en de horeca is hij nu alweer bijna drie jaar conciërge op de SvPO, School voor Persoonlijk Onderwijs. “Een fijne, kleinschalige middelbare school waar ik probeer de pubers een beetje in het gareel te houden.”

Hij is altijd al geïnteresseerd geweest in politiek, wilde altijd op de hoogte blijven van wat er in de wereld speelt. Inmiddels is hij alweer negen jaar actief voor ProHengelo en maakte twee totaal verschillende periodes mee: eerst in de oppositie, en dat deed de fractie zo goed dat de beloning bij de verkiezingen in 2018 volgde. “Of het een succesvolle periode was? Ik denk het wel, onze wethouder Bas van Wakeren heeft veel successen geboekt: de binnenstad, kunst en cultuur, het marktplein. En verder was het vooral corona…”
Frank constateert opgewekt dat de aanpak van binnenstad op stoom komt, dat de herinrichting van het Marktplein eindelijk is begonnen en dat de leegstand licht daalt, mede als resultaat van het ombouwen van winkelpanden tot woon- en werklocaties. “ProHengelo blijft voorstander van het oprichten van een gemeentelijke vastgoedtak die panden opkoopt, herontwikkelt en weer in de markt zet. Daar zetten we al acht jaar op in en het blijft in ons programma staan. Want het is een handig instrument om winkels te verplaatsen of juist het wonen in een winkelstraat te stimuleren.”

Nieuw in het ProHengelo-programma: voor leerlingen van groep 8 van de basisscholen en de eerste klassen op middelbare scholen moet er lesstof komen waarin wordt uitgelegd hoe mediaplatforms werken en wat de gevaren zijn. Bovendien komen daarbij de risico’s van social media aan bod, zoals Instagram en TikTok. Dat is hoogst noodzakelijk, vindt Frank Peters, die als conciërge van een middelbare school bijna wekelijks met de negatieve gevolgen wordt geconfronteerd.
De fractie blijft zich sterk maken voor het aanvullen van de tekorten in het sociaal domein: “De zorg voor onze kwetsbare inwoners mag niet tekort schieten!” En blijf bewegen, is het advies. Dat is belangrijk geworden in de coronatijd. ProHengelo wil daarvoor meer mogelijkheden bieden, zoals goede fiets- en wandelpaden en mountainbikeroutes. En buitentoestellen voor gezonde workouts.

Een ander belangrijk speerpunt voor de komende vier jaar zijn de ontwikkelingen in Hart van Zuid. Aan de ene kant worden er veel woningen gebouwd, aan de andere zijde bevindt zich het oude fabriekscomplex met kantoren van Stork. Met het vertrek van VDL blijft dit omvangrijke industrieterrein wellicht zonder gebruikers achter. Dat biedt ook kansen, aldus Peters: “Het besluit om de panden als beeldbepalend aan te merken is een belangrijke stap om dit erfgoed voor de stad te behouden.”
Prohengelo ziet op het gebied van sport toekomst in het Breedtesportcentum dat mogelijk een plaats krijgt bij het FBK-stadion. Het is een multifunctioneel centrum voor populaire sporten zoals freerunnen, trampolinespringen en luchtacrobatiek; buiten is er ruimte voor skatehockey en bootcamps. Het skaten moet ook verder worden uitgerold, zegt hij. Meerdere skateplekken gaan ervoor zorgen dat de jeugd de stad gaat ontdekken en leert kennen. “We zetten daarnaast in op meer buitensporttoestellen, goede fiets- en wandelpaden en het in stand houden van de amateursport in Hengelo.”

ProHengelo wil in de nieuwe periode weer graag een rol in het college van B en W spelen. Frank Peters: “We hebben bewezen een goede partner te zijn. We bulken van de ervaring, we zijn enthousiast, dus we zijn er weer klaar voor!”
Home

Scroll naar top